Min första semester

IMG_0513

Jag har just kommit hem från min första semester med mamma och pappa. Vi kom iväg lite senare än vad som var tänkt från början, eftersom vår katt Isis fick för sig att slåss med en annan katt och därför behövde sys och få medicin.
Nåväl, så småningom kom vi iväg och pappa körde oss först till faster Bitten och farbror Albert i Vårgårda. Vi träffade också mina kusiner Jennifer och Daniel och deras sambos David respektive Susanne. Det var jättetrevligt och faster tycker så mycket om mig, det känner jag.
Sedan gick färden vidare norrut till Bohuslän, närmare bestämt Tjörn och Orust. Vi gjorde en massa olika saker, t ex geocachade jag för första gången med mamma och pappa, vi var uppe i ett utkikstorn, tittade på den fina Ostindiefararen Götheborg med mera. Jag fick också prova att bada mina fötter och ben, första gången på Malö. Det var kallt, men det gick bra ändå. Mamma och pappa tyckte inte att jag var gammal nog ännu att bada hela kroppen i det kalla havsvattnet. De har nog rätt. (Bilden är därifrån. Fler bilder kommer lite senare i mitt album)

När vi hade varit borta två veckor i Bohuslän (och på Gekås i Ullared, där vi handlade en massa nya kläder till mig, trots att vi fått massor av kläder från faster Bitten och kusin Jennifer), så åkte vi hem så att mamma och pappa kunde klippa gräsmattan, tvätta kläder och sånt som vuxna gör. Sedan åkte vi en sväng till Västervik där jag fick prova att bada en gång till, och dessutom träffa min syster Bella och hennes sambo Adde. Det var mysigt! Vädret var bra de här dagarna också, något som gör mamma extra glad.

Jag har lärt mig en massa nya saker under semestern! Jag kan till exempel göra en massa nya ljud, t ex ett fint iiiiii-ljud på inandning (det gör jag när jag är lycklig), flera olika sorters ”göh” med mera. Jag har också lärt mig att skratta! Oftast är det pappa som får mig att skratta genom att låta så roligt eller att busa med mig. Jag är nu så stadig att jag gärna sitter med ryggen mot mamma eller pappa och håller mig upprätt själv. Än så länge kan jag dock inte sitta utan stöd. Och jag kan STÅ! Ja, nästan i alla fall. Om mamma eller pappa håller mig i händerna går det jättebra att stå, och det tycker jag är jättekul. Jag är också på gång att försöka lära mig att krypa. Om t ex mamma håller en hand bakom mina fötter så kommer jag framåt en bit genom att trycka fötterna mot mammas hand. Jag börjar förstå att jag måste göra något med armarna också, men har ännu inte kommit på vad.

Jag följer saker med blicken och huvudet, även saker på långt håll. Och jag kan ta tag i saker som jag vill ha. Oftast vill jag ha dem till munnen för att smaka på dem. T ex min gose-kanin. Det ser så roligt ut när pappa knäpper händerna, så det försöker jag lära mig. Det går ganska bra – det ser inte riktigt ut som när pappa gör det, men jag får i alla fall ihop alla fingrar från båda händerna.

På kvällarna är jag mindre orolig nu. Oftast behöver mamma inte ta mig i bärsjalen, utan det går bra att natta mig i sängen direkt. Och jag sover hela nätterna så när som på att jag vaknar upp 2-4 gånger per natt och vill ha mer mat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *