Mitt dop

Mitt dop

Mitt dop

Så har jag då äntligen blivit döpt! Det var kul! Jag döptes i Slaka kyrka bara några kilometer från där vi bor. Mamma och pappa har en ”egen” präst som heter Mikael och det var han som döpte mig. Han var jättesnäll tyckte jag. Jag tyckte om att vara i kyrkan med alla människor som tittade på mig, mamma, pappa, Bella och Adde och Mikael förstås. Både mamma, pappa och Bella sjöng var sin sång för mig. Adde ackompanjerade på gitarr, och på mammas och pappas låtar spelade dessutom Bella keyboard. Adde och Bella är nu mina faddrar!

Addes mamma – Eva-Lotta – spelade orgel och piano på psalmerna.

Efter själva dopet var det mat och kaffe och tårta hemma hos oss. Vi blev till slut 43 stycken som åt och drack under tält-taket på det jättestora tält som Göran hade lånat åt oss av Landeryds hembygdsförening (tror jag det var). Tältet var så stort att det inte riktigt fick plats i trädgården, utan en stolprad fick ställas på ”fel” sida av häcken. Adde och Bella hade blåst ballonger i rosa och gult och gjort ballong-blommor av och hängt dessa i taket. Mamma hade gjort jättefina blomsterarrangemang som hon ställt i kaffe- och te-koppar och i muffinsformar. Det skulle se ut som ett te-party sa hon. Hon hade också gjort fina ljus som stod i glas som i botten antingen hade färgad sand eller kaffebönor. Alltihop stod på dukar i en rosa färgskala som låg på mitten av bordet. Under dessa låg sandfärgade dukar. Vi bjöd gästerna på rostbiff, krämig potatissallad, kycklingklubbor och ”Annas” pastasallad. Alltihop hade mamma och pappa lagat själva. Men tårtorna var köpta på Gyllenkaféet.

Jag fick också träffa min storebror för första gången! Jag tror att han tyckte mycket om mig. Det kändes så!

Jag fick massor av presenter! Tänk att inte behöva göra något själv, och ändå få presenter. Jag tror jag gillar det här. Kanske jag döper mig en gång till?

1 svar på ”Mitt dop

  1. Ja, se det får allt bli i något frikyrkligt sammanhang i så fall. I Svenska kyrkan tycker man att det räcker med ETT dop… Fast man får ju det hela bekräftat i konfirmationen sedan om man vill, förstås!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *