Jag kan sätta mig upp själv

Titta jag sitter

Titta jag sitter

Idag satte jag mig själv upp för första gången. Det är stort! Nu behöver jag inte längre något stöd för att inte ramla omkull utan klarar att sitta på egen hand.

Sedan pappa bloggade åt mig förra gången kan jag också nämna att jag numera äter ”vanlig” mat. För det mesta är det saker som mamma har lagat åt mig, t ex potatis, palsternacka, sötpotatis, fisk, lever, köttfärs, ärtor och ris mm. Mamma kör varje grej i mixern och fryser sedan in i iskubslådor i frysboxen. Sedan tar hon fram några kuber och tinar dem i mikron så att det blir en komplett måltid. Det är gott tycker jag, och säkert mycket roligare att äta en mat på burk där allt är ihopblandat från början.

Jag äter gröt också. Från början var det en slags risgröt med banansmak, men nu har mamma och pappa börjat blanda upp den med en annan gröt som är för lite större barn och som också innehåller gluten. Ingen av grötsorterna innehåller mjölk, förstås, eftersom jag inte tål det. Ibland när mamma och pappa skall äta får jag ett rån eller en riskaka som jag själv får ”äta”. Det brukar bli rätt kladdigt, men det är kul att få äta helt själv.

Det allra senaste är att jag har börjat testa välling. Det blev en deciliter nu ikväll. Om allt går väl så ökar vi ransonen de närmaste dagarna.