Mitt dop

Mitt dop

Mitt dop

Så har jag då äntligen blivit döpt! Det var kul! Jag döptes i Slaka kyrka bara några kilometer från där vi bor. Mamma och pappa har en ”egen” präst som heter Mikael och det var han som döpte mig. Han var jättesnäll tyckte jag. Jag tyckte om att vara i kyrkan med alla människor som tittade på mig, mamma, pappa, Bella och Adde och Mikael förstås. Både mamma, pappa och Bella sjöng var sin sång för mig. Adde ackompanjerade på gitarr, och på mammas och pappas låtar spelade dessutom Bella keyboard. Adde och Bella är nu mina faddrar!

Addes mamma – Eva-Lotta – spelade orgel och piano på psalmerna.

Efter själva dopet var det mat och kaffe och tårta hemma hos oss. Vi blev till slut 43 stycken som åt och drack under tält-taket på det jättestora tält som Göran hade lånat åt oss av Landeryds hembygdsförening (tror jag det var). Tältet var så stort att det inte riktigt fick plats i trädgården, utan en stolprad fick ställas på ”fel” sida av häcken. Adde och Bella hade blåst ballonger i rosa och gult och gjort ballong-blommor av och hängt dessa i taket. Mamma hade gjort jättefina blomsterarrangemang som hon ställt i kaffe- och te-koppar och i muffinsformar. Det skulle se ut som ett te-party sa hon. Hon hade också gjort fina ljus som stod i glas som i botten antingen hade färgad sand eller kaffebönor. Alltihop stod på dukar i en rosa färgskala som låg på mitten av bordet. Under dessa låg sandfärgade dukar. Vi bjöd gästerna på rostbiff, krämig potatissallad, kycklingklubbor och ”Annas” pastasallad. Alltihop hade mamma och pappa lagat själva. Men tårtorna var köpta på Gyllenkaféet.

Jag fick också träffa min storebror för första gången! Jag tror att han tyckte mycket om mig. Det kändes så!

Jag fick massor av presenter! Tänk att inte behöva göra något själv, och ändå få presenter. Jag tror jag gillar det här. Kanske jag döper mig en gång till?

Jag går på baby-sim

Jag provar babysim i den stora bassängen

Jag provar babysim i den stora bassängen

Jag har börjat på babysim! Mamma och pappa tar med mig till en stor bassäng där jag får lära mig att umgås med vattnet på ett roligt sätt. Det är varmt och skönt i vattnet och jag vill aldrig gå upp förrän jag måste. Mamma eller pappa håller mig antingen under bröstet så att jag flyter på magen (det gillar jag bäst) eller under huvudet och stjärten så att jag flyter på rygg (det tycker jag är lite otäckt). Jag skall få gå tio gånger, och det skall bli jättekul. Men det blir inte förrän på nästa kurs som jag får lära mig att simma under vattnet.

Massor har hänt!

Nu har pappa varit dålig på att uppdatera min blogg igen! Skäms på dig pappa! För det har hänt en massa sen sist. Låt mig berätta:
Gröten som jag provade fungerade inte för min mage. Vid närmare efterforskning (mamma läste på etiketten) visade det sig att den innehöll skummjölkspulver, och det verkar som om jag inte tål ko-mjölk alls. Därför returnerade jag allt jag ätit och det med moms. Synd på så god gröt kan man säga, men mamma har hittat en annan, ännu godare gröt som är gjord på ris och banan och som inte innehåller någon komjölk alls. Den verkar stanna kvar i magen!

En gång när mamma la mig i baby-gymmet här i veckan och gick och gjorde något annat, hittade hon mig utanför baby-gymmet när hon kom tillbaks. Jag var under köksbordet! Jag har nämligen kommit på hur man kryper. Nåja, i alla fall hur jag tar mig baklänges. Enligt mormor så gjorde mamma så också (kröp baklänges alltså). När mormor är på tal, så fick jag en sån där gunga som man hänger i dörröppningen av henne och morfar när vi var i Degerfors i midsommar. Den har jag provat nu, och jag tycker att det verkar kul. Än så länge kan jag bara stå i den, men det dröjer nog inte länge innan jag kommer på hur man gör för att hoppa och gunga i den också. Förresten var vi hos mormor och morfar igår och idag också och jag fick ännu fler presenter. Vad snälla de är mot mig! Skönast hittills är tossorna som jag kan ha på fötterna när det är kallt. De är rosa och fina. När vi hade varit i Degerfors åkte vi vidare till Kristinehamn för att vara med när Alice Pontén döptes. Jag hade lite svårt att hålla tyst (som vanligt) i kyrkan, men prästen hade inget emot det. Jesus säger ju ”låt barnen komma till mig” och det måste ju vara jag också, eller hur?

En annan sak som har hänt, är att jag har börjat få mina första tänder. Den i nederkäken tittar redan fram, och den i överkäken kan man bara ana än så länge. Mamma är inte överförtjust för hon påstår att jag biter henne när jag ammar. Hurdå biter? Jag gör väl bara som vanligt? Hursomhelst är det mammas problem att lösa. Jag är bebis och kan inte sånt!

Mamma och jag var på baby-rytmik i fredags. Vi fick sjunga och läsa ramsor och dansa. Jag tyckte att det var jättekul! Mer sånt! Imorgon skall jag på baby-sim tillsammans med både mamma och pappa. Hoppas det blir kul också!