Tjejmilen

IMG_0076Så har man varit supporter då. Till mamma och Bella (var det tänkt). För länge sedan så kom nämligen Bella till mamma och frågade om inte mamma kunde hjälpa till och ”fylla ut laget i tjejmilen” som Bellas klass på Gildaskolan skulle ställa upp i. Och visst kunde mamma det. Så i söndags var det dags och vi hade alla åkt upp till Stockholm. I Stockholm är det svårt att hitta bra parkeringsplatser, och hittar man någon så är den dyr. Ännu svårare är det om man har en husbil, så vi ställde den i Skärholmens centrum istället och tog tunnelbanan därifrån. Pappa hade gjort en speciell T-shirt åt mig där det står ”Heja mamma (mammas startnummer)! Heja Bella (Bellas startnummer)!”. Under texten finns en bild på mig och Bella. Tyvärr bar det sig inte bättre än att Bella blev förkyld och bestämde sig för att inte starta, men mammas hälsa var det inget fel på, så hon sprang. Ca 25 000 tjejer i alla åldrar var med och sprang. Mamma klockade in på 1 timme och 5 minuter ungefär vilket var mycket bra med tanke på att det inte var länge sedan hon födde mig, och med tanke på den trängsel som var på banan.

Jag smakar på gröt

Jag har fått börja att smaka på havregröt, och faktiskt tycker jag att det inte verkar så dumt! Hittills är det bara ca två matskedar jag får, men de slinker ner utan större problem. Jag sväljer det mesta, men en del kommer förstås utanför. Jag är ju nybörjare på det här. Om ytterligare någon månad eller två skall jag få smaka på fler saker, säger mamma. Det kommer en bild på det här snart, men just nu har inte pappa tid att lägga upp den.

Jag var med mamma och moster Åsa på stan idag. Det var en härligt solig dag och vi var först på IKEA, sedan nere på stan där vi träffade pappa för att äta lunch på restaurant Ming Palace. Jag var lika solig i humöret som solen var på himlen kan man säga. Inte ville jag sova när det fanns så mycket att titta på! Mamma köpte bl a två nya pyamasar åt mig på nyöppnade Kapp-Ahl i Gyllenhuset.

Nu har jag kommit på hur man vänder sig!

IMGP2739

Ja! Där satt den!
Idag kom jag på hur man vänder sig från rygg till mage. Jag har kämpat länge med att få till det, och ikväll satt det!
Att vända mig från mage till rygg är mycket enklare. Det kom jag på hur man gör redan för en vecka sen.

För övrigt har jag varit på BVC igen. Den här gången vägde jag 6,5 kg och var 61,5 cm lång.
Jag fick två sprutor också. En i varje ben. Det gjorde ont! Aj! Dessutom ömmade det en dag efteråt, så jag gnällde en hel del på mamma och pappa som lät sköterskan sticka mig så där! Turligt nog fick jag ingen feber, vilket annars är en vanlig biverkning säger mamma.

Mamma säger också att jag måste ha ett hemligt kontrakt med Libero, eftersom jag gör av med så många blöjor per dag.
Men det är inte sant, det lovar jag 🙂

Min första semester

IMG_0513

Jag har just kommit hem från min första semester med mamma och pappa. Vi kom iväg lite senare än vad som var tänkt från början, eftersom vår katt Isis fick för sig att slåss med en annan katt och därför behövde sys och få medicin.
Nåväl, så småningom kom vi iväg och pappa körde oss först till faster Bitten och farbror Albert i Vårgårda. Vi träffade också mina kusiner Jennifer och Daniel och deras sambos David respektive Susanne. Det var jättetrevligt och faster tycker så mycket om mig, det känner jag.
Sedan gick färden vidare norrut till Bohuslän, närmare bestämt Tjörn och Orust. Vi gjorde en massa olika saker, t ex geocachade jag för första gången med mamma och pappa, vi var uppe i ett utkikstorn, tittade på den fina Ostindiefararen Götheborg med mera. Jag fick också prova att bada mina fötter och ben, första gången på Malö. Det var kallt, men det gick bra ändå. Mamma och pappa tyckte inte att jag var gammal nog ännu att bada hela kroppen i det kalla havsvattnet. De har nog rätt. (Bilden är därifrån. Fler bilder kommer lite senare i mitt album)

När vi hade varit borta två veckor i Bohuslän (och på Gekås i Ullared, där vi handlade en massa nya kläder till mig, trots att vi fått massor av kläder från faster Bitten och kusin Jennifer), så åkte vi hem så att mamma och pappa kunde klippa gräsmattan, tvätta kläder och sånt som vuxna gör. Sedan åkte vi en sväng till Västervik där jag fick prova att bada en gång till, och dessutom träffa min syster Bella och hennes sambo Adde. Det var mysigt! Vädret var bra de här dagarna också, något som gör mamma extra glad.

Jag har lärt mig en massa nya saker under semestern! Jag kan till exempel göra en massa nya ljud, t ex ett fint iiiiii-ljud på inandning (det gör jag när jag är lycklig), flera olika sorters ”göh” med mera. Jag har också lärt mig att skratta! Oftast är det pappa som får mig att skratta genom att låta så roligt eller att busa med mig. Jag är nu så stadig att jag gärna sitter med ryggen mot mamma eller pappa och håller mig upprätt själv. Än så länge kan jag dock inte sitta utan stöd. Och jag kan STÅ! Ja, nästan i alla fall. Om mamma eller pappa håller mig i händerna går det jättebra att stå, och det tycker jag är jättekul. Jag är också på gång att försöka lära mig att krypa. Om t ex mamma håller en hand bakom mina fötter så kommer jag framåt en bit genom att trycka fötterna mot mammas hand. Jag börjar förstå att jag måste göra något med armarna också, men har ännu inte kommit på vad.

Jag följer saker med blicken och huvudet, även saker på långt håll. Och jag kan ta tag i saker som jag vill ha. Oftast vill jag ha dem till munnen för att smaka på dem. T ex min gose-kanin. Det ser så roligt ut när pappa knäpper händerna, så det försöker jag lära mig. Det går ganska bra – det ser inte riktigt ut som när pappa gör det, men jag får i alla fall ihop alla fingrar från båda händerna.

På kvällarna är jag mindre orolig nu. Oftast behöver mamma inte ta mig i bärsjalen, utan det går bra att natta mig i sängen direkt. Och jag sover hela nätterna så när som på att jag vaknar upp 2-4 gånger per natt och vill ha mer mat.