Skönt att sova i trädgården

IMG_0309

Jag tycker att det är skönt att sova i trädgården nu när det är så varmt. Inne är det för varmt tycker jag. Mamma och pappa har lagt ut min lekfilt i trädgården som jag kan ligga på. I helgen köpte de också ett sol- och vindskydd som ser ut som ett halvt kupoltält. Där ställer mamma min korg på dagarna när jag vill sova. Då mår jag jättebra. Korgen är mycket skönare än barnvagnsinsatsen när det är så varmt. Förresten tycker pappa också om att sova på min filt. Mamma fotograferade oss häromdagen innan de hade köpt vind- och solskyddet. Det är därför pappa håller en vanlig paraply i handen som skydd.

Jag kan hålla upp huvudet själv

IMG_0283

Jag är jättestark i nacken och ryggen nu och kan hålla upp huvudet alldeles själv i flera minuter! Titta bara på bilden vad duktig jag är! (Den är lite suddig eftersom jag rör mig så fort). Om jag bara får kläm på det där med att koordinera ben och armar så borde jag snart kunna börja krypa också. En annan sak jag har lärt mig är att ”sjunga med” när mamma sjunger. Bäst tycker jag om visan om den lilla katten som är både vit och svart och säger ”mjau”. Jag tycker att ”katt” låter så roligt, så jag ler när mamma kommer till det ordet i visan.

Midsommar i Degerfors

IMG_0253

Midsommar firade jag med mamma, pappa, mormor, morfar, morbror Erik och moster Annelie i Degerfors. Jag fick även träffa deras hund – Thola. Vi tog oss dit i husbilen, och detta var första gången för mig som jag åkte i den. Mamma satt bak med mig medan pappa körde. Det gick jättebra att sova senare på kvällen mellan mamma och pappa i alkoven. Mysigt!
När vi kom fram till Degerfors åkte vi först till hembygdsgården där ett folkdanslag (med mormor och morfar) reste midsommarstången och sedan dansade olika folkdanser till ackompanjemang av en flöjt och en klarinett. Som vanligt var jag mest intresserad av att få mat av mamma och att sova, men mamma och pappa tyckte att det var fint och kul. Sedan åkte vi hem till mormor och morfar där vi åt och drack både i huset och i sjöstugan. Sjöstugan var jättefin, och det var roligt att träffa mormor och morfar. På midsommardagen gick vi till hembygdsgården och tog en fika. Mamma och mormor kollade på alla fina växter i trädgården.

Midsommar med öppna förskolan

IMG_0235

Mamma tog mig till öppna förskolan idag för att fira midsommar med dem, lite i förskott. Tyvärr regnade det hela tiden, så jag tyckte att det var bäst att sova istället. Många andra bebisar, mammor och pappor sjöng och dansade och jag tror att mamma gjorde det också, men som sagt så sov jag, så jag vet inte säkert. Hon säger att hon fick jordgubbstårta också. Det låter gott, men inte lika gott som mjölk, tycker jag.

Faster o farbror på besök

IMG_0218

I helgen var min faster (Bitten) och farbror (Albert) här för första gången för att träffa mig. De tyckte om mig mycket, och faster fick bära mig flera gånger. Jag tycker om faster, hon sjunger ”Trollmor” så fint, tycker jag. Då blir jag lugn. Igår var vi först på stan för att mamma och Bitten ville shoppa. Jag fick ligga på golvet i provhytten när mamma provade kläder. Det hade jag inget emot. På kvällen var vi och lyssnade på när pappa och hans kör sjöng i St Hanskyrkan. Jag sov som vanligt, för jag tycker bäst om att sova till musik. Idag var vi i IKANO-huset och shoppade loss ännu mer. Pappa och Albert var på Biltema. Förresten har jag fyllt två månader i helgen!

Läkarbesök

IMG_0209

Idag har jag varit på BVC med mamma och pappa för att vägas och mätas, och för att farbror doktorn skulle få titta på mig. Jag vägde 5.04kg och var hela 57,5 cm lång! Jag kopplade på hela min charm och var hur snäll och gullig som helst både mot barnsköterskan och farbror doktorn. Doktorn tyckte jag var jättefin, och hade inga anmärkningar.

Babysång

IMG_0201

Idag var mamma och jag på öppna förskolan igen. Vi skulle sjunga och dansa tillsammans med de andra mammorna och barnen. Men jag blev trött och ville hellre sova i min barnvagnsinsats än att sjunga!

Babymassage

DSC00329

Idag tog mamma med mig till ”den öppna förskolan” där hon fick lära sig hur man masserar mig. Det skulle ha varit 3 mammor och bebisar där, men av olika anledningar hade det blivit så att det bara var min mamma och jag där, så vi fick fröken alldeles för oss själv. Jag tyckte att det var jätteskönt med babymassangen den första kvarten då jag låg och tittade på mamma med stora ögon. Sen blev jag trött och började gråta. Då tog mamma upp mig i knät istället. Jag tänkte inte på att jag var naken, så jag råkade kissa i mammas knä. 🙁
På kvällen åkte vi och hämtade pappa på resecentrum (han hade varit i Stockholm) och åkte sen för att mamma och pappa ville äta på kebab-baren. Bilden är tagen där. Jag har varit väldigt lugn och fin hela kvällen ända tills nu när det var dags att äta igen, då jag fick ont i magen.