Första jollret och jobbiga kvällar

IMG_0151

Jag är på gång med mitt första joller! Det är tydligt att jag experimenterar med hur jag kan få fram andra ljud än skrik. Det tar naturligtvis på krafterna att utvecklas så här snabbt, och därför är jag ofta kinkig på kvällarna och gråter en hel del. Men mamma och pappa är ändå väldigt tacksamma för att det inte är mer – jag har ju inte kolik till exempel – och att nätterna för det mesta är lugna. Och det går att bli av med kinket om jag får sitta nära, nära i sjalen.

Idag fyller jag sju veckor och jag har sovit en lång stund i vagnen medans mamma och pappa gick ”stora Lambohovsvarvet”. Och så är det mors dag, och pappa såg till att köpa mamma en ny digitalkamera. Själv är jag ju för liten ännu, men hade jag varit större är det precis det jag hade köpt till mamma.

Igår var Eva, Andreas, Isak och Peter här och åt middag hos oss. Både Eva och Andreas ville bära mig och det fick de.

Föräldragrupp mm

IMG_0149

Igår var jag med mamma och pappa på s k föräldragrupp. Det visade sig att det fanns inte mindre än 14 bebisar i ungefär samma ålder som jag här i Lambohov med omnejd just nu. Något av ett nytt rekord sa man. Vi fick reda på vad man ordnar inom ramen för den öppna förskolan. För oss minstingar finns ett baby-café på måndag-förmiddagarna där föräldrarna (mest mammorna just nu) kan ta med sina bebisar, prata med andra mammor, fika och umgås (t ex genom babysång) med sina barn. Man ordnar också specifika träffar för att lära ut baby-massage. Det skall vi gå på nästa vecka. Det skall bli kul tycker jag.

Efter vi hade varit där tog vi en långpromenad bort till Ryd där mamma och pappa åt mat på Snoddas. Bilden är tagen på vägen dit.

För övrigt kan nämnas att jag verkar vara på gång med att försöka lära mig att prata, eller åtminstone jollra, för det kommer nya ljud ur mig nu.

Mina namn inskickade

Mamma och pappa har nu skickat in mina namn för registrering hos skattemyndigheten.
Jag heter Karin, Lovisa, Amelie Puke.
Namnet Karin har jag fått från mammas farmor, som tyvärr gick bort häromåret.
Lovisa sägs betyda ”kämpe” vilket nog passar mig bra.
Och Amelie, som alltså är mitt tilltalsnamn betyder ”verksam, sysselsatt” vilket jag definitivt har varit ända sen jag låg i mammas mage.
Mer om namn kan man läsa på sajten Svenska namn

Jag har hunnit fylla 1 månad, och…

IMG_0110

och det har hänt jättemycket, och händer mycket varje vecka. Jag har förstått att det finns många som läser på mina sidor här på webben, så jag skall försöka tala med min pappa så att han uppdaterar sidorna oftare än det har blivit på sistone. Problemet är bara att jag inte kan prata ännu. Men jag försöker verkligen! En sak som jag har lärt mig är att le med hela ansiktet när mamma eller pappa ler mot mig! Det tycker jag är roligt. Jag är också jätteduktig på att fixera saker med blicken nu, och kan titta länge på samma sak. Jag är också väldigt stadig i nacken. Jag tycker om att upptäcka saker, och blir ibland sur när mamma eller pappa vill att jag skall sova. Förresten så kunde jag somna själv en gång i förrgår på sängen i gästrummet. Helst vill jag bli buren i Babybjörn-selen, eller i sjalen, för då får jag vara nära mamma eller pappa, och det tycker jag bäst om. Jag tycker inte så mycket om att åka i vagnen, för då är mamma och pappa så långt bort tycker jag.

Jag har blivit ännu tyngre förresten. Igår när mamma var på BVC med mig vägde jag nästan 4 1/2 kg! Inte illa för en fem-veckors bebis som vägde 3,3 kg när jag föddes, eller vad tycker du?

På konsert med pappa i Stockholm

Igår åkte mamma, pappa, jag och en körkompis till pappa som heter Carin, upp till Stockholm för att pappa och Carin skulle kunna vara med och sjunga tillsammans med Stockholms musikgymnasiums körer och en orkester som heter Pro Musica. De skulle sjunga ett verk som heter ”A Sea Symphony” av en kompositör som heter Ralph Vaughan Williams. De sjöng och spelade tydligen jättebra för publiken applåderade mycket och länge. Själv tycker jag bäst om att sova till musik. Jag sov genom hela genrepet. Sedan fick jag mat av mamma, och sedan sov jag igen under själva konserten. Jag tycker mycket om att sova till musik. Vad jag inte tycker om är när musiken slutar. Då vaknar jag!

Käkar och växer, käkar och växer

IMGP2376
Idag var jag på BVC igen för att väga och mäta mig. Jag hade vuxit 2 cm sedan jag föddes och är nu 53cm lång! Och jag är nästan 4kg tung (3.96 för att vara exakt). Det betyder att mamma ger mig så mycket mat som jag behöver. Sköterskan på BVC gav mamma några D-vitaminsdroppar som jag skall få när jag har blivit 1 månad gammal. Det är för att det inte finns tillräckligt mycket av det i mjölken jag får, och för att det skall bildas mer måste solen lysa mer än den gör i Sverige, säger sköterskan. På bilden ser du min och pappas händer.

Valborg och 1:a maj

På Valborg tog mamma med mig till Borggården för att lyssna på när Lihkören och pappa sjöng in våren. Det var fint tycker jag. Jag tycker mycket om musik och blir lugn av det. Sedan fick jag följa med mamma och pappa till Landshövdingens trädgård där mamma och pappa fick ost och kex och lite bubbel. Detta var för övrigt Landshövingen Björn Ericssons sista framträdande på Valborg. Nästa år lär vi ha en ny landshövding här i Östergötland.

På 1:a maj brukar mamma vara med sin orkester Linköping Symphonic Band (LSB) och spela på Kryddbotorget i Gamla Linköping. Det kunde hon av naturliga skäl inte i år, men vi åkte i alla fall dit så att vi alla tre kunde lyssna. Vi träffade delar av familjen Hållén där. Yngsta kusinen till mamma som heter Fredrika är med i en stråk-orkester som heter ”Uppstråket”. De spelade efter LSB. Sedan åt vi glass i glasspaviljongen tillsammans med Göran.