Tjejmilen

IMG_0076Så har man varit supporter då. Till mamma och Bella (var det tänkt). För länge sedan så kom nämligen Bella till mamma och frågade om inte mamma kunde hjälpa till och ”fylla ut laget i tjejmilen” som Bellas klass på Gildaskolan skulle ställa upp i. Och visst kunde mamma det. Så i söndags var det dags och vi hade alla åkt upp till Stockholm. I Stockholm är det svårt att hitta bra parkeringsplatser, och hittar man någon så är den dyr. Ännu svårare är det om man har en husbil, så vi ställde den i Skärholmens centrum istället och tog tunnelbanan därifrån. Pappa hade gjort en speciell T-shirt åt mig där det står ”Heja mamma (mammas startnummer)! Heja Bella (Bellas startnummer)!”. Under texten finns en bild på mig och Bella. Tyvärr bar det sig inte bättre än att Bella blev förkyld och bestämde sig för att inte starta, men mammas hälsa var det inget fel på, så hon sprang. Ca 25 000 tjejer i alla åldrar var med och sprang. Mamma klockade in på 1 timme och 5 minuter ungefär vilket var mycket bra med tanke på att det inte var länge sedan hon födde mig, och med tanke på den trängsel som var på banan.

Jag smakar på gröt

Jag har fått börja att smaka på havregröt, och faktiskt tycker jag att det inte verkar så dumt! Hittills är det bara ca två matskedar jag får, men de slinker ner utan större problem. Jag sväljer det mesta, men en del kommer förstås utanför. Jag är ju nybörjare på det här. Om ytterligare någon månad eller två skall jag få smaka på fler saker, säger mamma. Det kommer en bild på det här snart, men just nu har inte pappa tid att lägga upp den.

Jag var med mamma och moster Åsa på stan idag. Det var en härligt solig dag och vi var först på IKEA, sedan nere på stan där vi träffade pappa för att äta lunch på restaurant Ming Palace. Jag var lika solig i humöret som solen var på himlen kan man säga. Inte ville jag sova när det fanns så mycket att titta på! Mamma köpte bl a två nya pyamasar åt mig på nyöppnade Kapp-Ahl i Gyllenhuset.

Nu har jag kommit på hur man vänder sig!

IMGP2739

Ja! Där satt den!
Idag kom jag på hur man vänder sig från rygg till mage. Jag har kämpat länge med att få till det, och ikväll satt det!
Att vända mig från mage till rygg är mycket enklare. Det kom jag på hur man gör redan för en vecka sen.

För övrigt har jag varit på BVC igen. Den här gången vägde jag 6,5 kg och var 61,5 cm lång.
Jag fick två sprutor också. En i varje ben. Det gjorde ont! Aj! Dessutom ömmade det en dag efteråt, så jag gnällde en hel del på mamma och pappa som lät sköterskan sticka mig så där! Turligt nog fick jag ingen feber, vilket annars är en vanlig biverkning säger mamma.

Mamma säger också att jag måste ha ett hemligt kontrakt med Libero, eftersom jag gör av med så många blöjor per dag.
Men det är inte sant, det lovar jag 🙂

Min första semester

IMG_0513

Jag har just kommit hem från min första semester med mamma och pappa. Vi kom iväg lite senare än vad som var tänkt från början, eftersom vår katt Isis fick för sig att slåss med en annan katt och därför behövde sys och få medicin.
Nåväl, så småningom kom vi iväg och pappa körde oss först till faster Bitten och farbror Albert i Vårgårda. Vi träffade också mina kusiner Jennifer och Daniel och deras sambos David respektive Susanne. Det var jättetrevligt och faster tycker så mycket om mig, det känner jag.
Sedan gick färden vidare norrut till Bohuslän, närmare bestämt Tjörn och Orust. Vi gjorde en massa olika saker, t ex geocachade jag för första gången med mamma och pappa, vi var uppe i ett utkikstorn, tittade på den fina Ostindiefararen Götheborg med mera. Jag fick också prova att bada mina fötter och ben, första gången på Malö. Det var kallt, men det gick bra ändå. Mamma och pappa tyckte inte att jag var gammal nog ännu att bada hela kroppen i det kalla havsvattnet. De har nog rätt. (Bilden är därifrån. Fler bilder kommer lite senare i mitt album)

När vi hade varit borta två veckor i Bohuslän (och på Gekås i Ullared, där vi handlade en massa nya kläder till mig, trots att vi fått massor av kläder från faster Bitten och kusin Jennifer), så åkte vi hem så att mamma och pappa kunde klippa gräsmattan, tvätta kläder och sånt som vuxna gör. Sedan åkte vi en sväng till Västervik där jag fick prova att bada en gång till, och dessutom träffa min syster Bella och hennes sambo Adde. Det var mysigt! Vädret var bra de här dagarna också, något som gör mamma extra glad.

Jag har lärt mig en massa nya saker under semestern! Jag kan till exempel göra en massa nya ljud, t ex ett fint iiiiii-ljud på inandning (det gör jag när jag är lycklig), flera olika sorters ”göh” med mera. Jag har också lärt mig att skratta! Oftast är det pappa som får mig att skratta genom att låta så roligt eller att busa med mig. Jag är nu så stadig att jag gärna sitter med ryggen mot mamma eller pappa och håller mig upprätt själv. Än så länge kan jag dock inte sitta utan stöd. Och jag kan STÅ! Ja, nästan i alla fall. Om mamma eller pappa håller mig i händerna går det jättebra att stå, och det tycker jag är jättekul. Jag är också på gång att försöka lära mig att krypa. Om t ex mamma håller en hand bakom mina fötter så kommer jag framåt en bit genom att trycka fötterna mot mammas hand. Jag börjar förstå att jag måste göra något med armarna också, men har ännu inte kommit på vad.

Jag följer saker med blicken och huvudet, även saker på långt håll. Och jag kan ta tag i saker som jag vill ha. Oftast vill jag ha dem till munnen för att smaka på dem. T ex min gose-kanin. Det ser så roligt ut när pappa knäpper händerna, så det försöker jag lära mig. Det går ganska bra – det ser inte riktigt ut som när pappa gör det, men jag får i alla fall ihop alla fingrar från båda händerna.

På kvällarna är jag mindre orolig nu. Oftast behöver mamma inte ta mig i bärsjalen, utan det går bra att natta mig i sängen direkt. Och jag sover hela nätterna så när som på att jag vaknar upp 2-4 gånger per natt och vill ha mer mat.

Planering av dop

IMG_0402

Mamma och pappa håller som bäst på att planera för mitt dop. Det blir samma präst som skall döpa mig som vigde mamma och pappa (han heter Mikael). Jag var med mamma och pappa i både Skeda och Slaka kyrkor för att se vilken jag gillade bäst. Jag gillade Slaka bäst, så den får det bli (dvs jag skrek minst när jag var där). Nu håller mamma och pappa på och försöker göra inbjudningskort, men det är tydligen jättesvårt. Trots att jag gör mitt bästa för att ge dem mycket tid tillsammans har de ännu inte hittat något de båda tycker är bra.

För övrigt är jag jättestark nu och vill gärna spänna musklerna så ofta det går. Jag kan sitta korta stunder med lite hjälp, vidare håller jag på att försöka lära mig att krypa. Det går sådär, kan man väl säga. Får inte till det med armar och ben ännu.

Vi var hos mammas kusiner och morbror och moster i deras sommarstuga i Bestorp igår. Alla åt en god middag och hade trevligt. Pappa fick byta blöja på mig flera gånger ute på gräsmattan. Tyvärr var det nog något konstigt med tvättlapparna (Huggies) eftersom min stjärt blev alldeles röd och gjorde ont efteråt. Idag fick jag därför ligga ”nakenfis” på filten på gräsmattan i trädgården hemma för att lufta mig. Nu är allt bra igen.

Skönt att sova i trädgården

IMG_0309

Jag tycker att det är skönt att sova i trädgården nu när det är så varmt. Inne är det för varmt tycker jag. Mamma och pappa har lagt ut min lekfilt i trädgården som jag kan ligga på. I helgen köpte de också ett sol- och vindskydd som ser ut som ett halvt kupoltält. Där ställer mamma min korg på dagarna när jag vill sova. Då mår jag jättebra. Korgen är mycket skönare än barnvagnsinsatsen när det är så varmt. Förresten tycker pappa också om att sova på min filt. Mamma fotograferade oss häromdagen innan de hade köpt vind- och solskyddet. Det är därför pappa håller en vanlig paraply i handen som skydd.

Jag kan hålla upp huvudet själv

IMG_0283

Jag är jättestark i nacken och ryggen nu och kan hålla upp huvudet alldeles själv i flera minuter! Titta bara på bilden vad duktig jag är! (Den är lite suddig eftersom jag rör mig så fort). Om jag bara får kläm på det där med att koordinera ben och armar så borde jag snart kunna börja krypa också. En annan sak jag har lärt mig är att ”sjunga med” när mamma sjunger. Bäst tycker jag om visan om den lilla katten som är både vit och svart och säger ”mjau”. Jag tycker att ”katt” låter så roligt, så jag ler när mamma kommer till det ordet i visan.

Midsommar i Degerfors

IMG_0253

Midsommar firade jag med mamma, pappa, mormor, morfar, morbror Erik och moster Annelie i Degerfors. Jag fick även träffa deras hund – Thola. Vi tog oss dit i husbilen, och detta var första gången för mig som jag åkte i den. Mamma satt bak med mig medan pappa körde. Det gick jättebra att sova senare på kvällen mellan mamma och pappa i alkoven. Mysigt!
När vi kom fram till Degerfors åkte vi först till hembygdsgården där ett folkdanslag (med mormor och morfar) reste midsommarstången och sedan dansade olika folkdanser till ackompanjemang av en flöjt och en klarinett. Som vanligt var jag mest intresserad av att få mat av mamma och att sova, men mamma och pappa tyckte att det var fint och kul. Sedan åkte vi hem till mormor och morfar där vi åt och drack både i huset och i sjöstugan. Sjöstugan var jättefin, och det var roligt att träffa mormor och morfar. På midsommardagen gick vi till hembygdsgården och tog en fika. Mamma och mormor kollade på alla fina växter i trädgården.

Midsommar med öppna förskolan

IMG_0235

Mamma tog mig till öppna förskolan idag för att fira midsommar med dem, lite i förskott. Tyvärr regnade det hela tiden, så jag tyckte att det var bäst att sova istället. Många andra bebisar, mammor och pappor sjöng och dansade och jag tror att mamma gjorde det också, men som sagt så sov jag, så jag vet inte säkert. Hon säger att hon fick jordgubbstårta också. Det låter gott, men inte lika gott som mjölk, tycker jag.

Faster o farbror på besök

IMG_0218

I helgen var min faster (Bitten) och farbror (Albert) här för första gången för att träffa mig. De tyckte om mig mycket, och faster fick bära mig flera gånger. Jag tycker om faster, hon sjunger ”Trollmor” så fint, tycker jag. Då blir jag lugn. Igår var vi först på stan för att mamma och Bitten ville shoppa. Jag fick ligga på golvet i provhytten när mamma provade kläder. Det hade jag inget emot. På kvällen var vi och lyssnade på när pappa och hans kör sjöng i St Hanskyrkan. Jag sov som vanligt, för jag tycker bäst om att sova till musik. Idag var vi i IKANO-huset och shoppade loss ännu mer. Pappa och Albert var på Biltema. Förresten har jag fyllt två månader i helgen!